FSF100 närmar sig!

År 2021 fyller Finlands studentkårers förbund (FSF) rf 100 år. Finlands studentkårers förbund (FSF) rf representerar Finlands cirka 130 000 universitetsstuderande. Alla studentkårerna vid universiteten i Finland är medlemmar i FSF. FSF grundades 1921 för att främja studerandenas ställning i samhället och studerandenas välfärd.

Under hela sin existens har FSF outtröttligt försvarat och bevakat finländska universitetsstuderandes intressen som den enda finländska intresseorganisationen för universitetsstuderande. Till exempel studerandenas måltidsstöd, hälsovård och studiestöd har åstadkommits av FSF.

Som en del av vårt stora jubileumsår samlar vi FSF:s hundra år till en intressant historik så att även kommande generationer ska kunna minnas studentrörelsens historia och bragder. Jubileumsåret till ära kommer vi också att filma en dokumentär med oförglömliga intervjuer, minnen från FSF:s historia och en kort inblick i förbundets framtid.

Läs mer: www.syl100.fi.

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.