FSF:s förbundsmöte valde Akseli Tiitta till ordförande för 2024

Ordförande för Finlands studentkårers förbund (FSF) rf för 2024 är 23-åriga Akseli Tiitta från Åbo universitets studentkår. När det gäller FSF:s verksamhet år 2024 betonar Tiitta vikten av att påverka den nuvarande regeringens politik och föra en konstruktiv dialog om studerandenas angelägenheter.

”Vi måste hitta en samstämmighet med beslutsfattarna för att kunna förbättra studentlivets villkor. I detta allt mer polariserade samhälle är det viktigt att vi i våra egna uttalanden fokuserar på konstruktivitet och på att söka äkta samförstånd”, säger Tiitta, som studerar ekonomi och informationsteknik.

Förbundsmötet för Finlands studentkårers förbund (FSF), som representerar alla cirka 140 000 universitetsstuderande i Finland, ordnas på Tammerfors universitet 17–18 november 2023. Utöver personvalen godkänner mötet även verksamhetsplanen för 2024 och fattar beslut om FSF:s ekonomi.

I sociala medier (instagram.com/syl_fin, twitter.com/SYL_FIN och facebook.com/SYL.FIN) pågår diskussionen om FSF:s förbundsmöte under hashtaggen #SYLliittari.

Mer information:
Roope Tukia, generalsekreterare, tfn 045 135 4314
Akseli Tiitta, FSF:s ordförande för 2024, tfn 040 355 9910

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.