FSF:S STYRELSE FÖR 2018 PRESENTERAR SIG!

Miika Tiainen, Ordförande

Hej just på dig! Jag är Miika Tiainen och ordförande för FSF i år. I praktiken leder jag och ansvarar även i slutändan för förbundets påverkansarbete. I mina uppgifter ingår också en hel del lobbying och att representera förbundet utåt. Jag studerar informationssystem vid Åbo universitet och på fritiden letar jag efter den perfekta pizzan, drömmer om nya inneväxter och ibland förirrar jag mig även till gymmet.

 

Petra Laiti, Vice Ordförande, Kommunikation, Utvecklingssamarbete och Språkfrågor

Hejsan! Jag är Petra Laiti och fungerar i år som vice ordförande för FSF. Jag ansvarar också för kommunikation och utvecklingssamarbete. Vid sidan av FSF avlägger jag studier för ekonomie magister vid Svenska Handelshögskolan och är ordförande för sameungas förbund Suomen Saamelaisnuoret.

 

Joel Lindqvist, social politik (studentekonomi, boende, jämlikhet)

Hej! Jag är Joel och är i år FSF:s styrelseansvariga för påverkansarbete som gäller studentekonomi, boende och jämlikhet. I praktiken innebär det här till exempel att måla upp visioner för det följande steget för studerandes ekonomi, att representera FSF i Miljöministeriets styrgrupp för utredningen om behovet av nya studentbostäder samt att se till jämlikhet såväl under FSF:s evenemang som i vardagen på kansliet. Jag är infödd hesabo från norra Helsingfors och studerar samhällspolitik vid statsvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet. På min fritid njuter jag av underjordiska diskotek och andra mystiska kulturjippon.

 

Jenny Vaara, utbildningspolitik (utbildningsinnehåll och utveckling,  studieförmåga), arbetsliv

Hejsan! Jag heter Jenny Vaara och ansvarar för utbildningspolitik och arbetslivsfrågor i FSF:s styrelse i år. Närmare bestämt har jag ansvar för utbildningens innehåll och utveckling samt studieförmåga. I övrigt siktar jag under året på att i motvikt till förtroendeuppdraget röra på mig och njuta av både natur- och kulturupplevelser. Jag avsätter också tid för att avsluta mina studier i pedagogik vid Uleåborgs universitet.

 

Ada Saarinen, socialpolitik (hälsovård), miljö, generationspolitik

Hej! Jag är Ada Saarinen från Helsingfors universitet och jag ansvarar i år för FSF:s intressebevakning kopplad till studerandes hälsa, miljö och generationspolitik. Jag motiveras av att försvara studerandes intressen och mer allmänt av att finna svar på de utmaningar vår generation möter. På fritiden gillar jag att lyssna på ljudböcker och rita mediokra porträtt.

 

Teemu Vasama, utbildningspolitik (utbildningssystem,studerandeantaning),  internationella ärenden (internationella studerande), föreningar

Hejsan! Mitt namn är Teemu och jag är med i FSF:s styrelse i år. Jag är hemma från Jyväskylä där jag studerar femte året vid universitetet. Tidigare har jag varit aktiv inom Jyväskylä universitets studentkår och i ämnesföreningar. I FSF:s styrelse ansvarar jag för utbildningspolitik, internationella ärenden samt föreningssamarbete – det kommer bli ett intressant år!

 

Petteri Heliste, internationella ärenden, utbildningspolitik

Hej! Jag heter Petteri och är den medlem i FSF:s styrelse som ansvarar för EU-frågor och internationellt samarbete. Jag ser alltså till att de finländska studenternas röst hörs även på en transnationell nivå och samarbetar nära med andra studentorganisationer i Europa. Jag studerar teknisk fysik vid Aalto-universitetet och har under åren specialiserat mig på bland annat fusionsenergi. På min fritid övar jag mina färdigheter i fotografi, leker finsmakare i köket och håller mig uppdaterad om vad som händer i världspolitiken.

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.