Kommunikationspraktikant hos FSF

Jag kommer ihåg när jag på Facebook såg annonsen för att söka till FSF som praktikant inom kommunikation och tänkte “det här skulle vara en perfekt praktikplats för mig”. Som studerande i kommunikation och aktiv inom studentorganisationer är det svårt att tänka sig en mer lämplig praktikplats än FSF. På FSF skulle jag få såväl hålla på med kommunikation som från första raden få se studentrörelsens arbete i praktiken. Jag sökte platsen och har inte ångrat mig – FSF uppfyllde alla mina förväntningar och mer därtill.

Redan då jag inledde min praktik märkte jag att ingen vecka eller ens dag är en annan lik på FSF. På tre månader var jag med om såväl besök på partikanslier, ett budgetförhandlingsjippo, rekreation på Borgbacken som helt vanlig vardag på Lappbrinken.

Under min praktik fick jag möjlighet att bekanta mig med och delta i FSF:s kommunikationsarbete. I mina arbetsuppgifter ingick till exempel mediauppföljning, att göra illustrationsbilder och att skriva texter för sociala medier. En större helhet som jag hade ansvar för var att beställa FSF:s broschyrer för nya studerande till universiteten.

Praktiken på FSF gav mig en inblick i vardagen hos en av de största intressebevakande studentorganisationerna i Finland. Jag har lärt mig mycket och utvecklats som kommunikatör. Framför allt har jag fått vara en del av en superb grupp och en toppen gemenskap! Det är med tungt sinne jag lämnar Lappbrinken, men glad och tacksam för den här erfarenheten.

 

Linda-Liisa Kelokari

Kommunikationspraktikant, våren 2018

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.