Sommarhälsningar från utvecklingssamarbetssektorn!

Våren har susat förbi och det är dags för en uppdatering från FSF:s utvecklingssamarbetssektor. Under våren har vi jobbat med två stora teman: vi har utvecklat utvecklingssamarbetssektorn och planerat nya projekt.

FSF:s förbundsmöte 2017 godkände ett projekt för verksamhetsplanen med syfte att förvandla utvecklingssamarbetsverksamheten från enkel projektverksamhet till utvecklingssamarbetspåverkan. Under våren har vi utarbetat en plan för påverkansarbete som vi snart kommer att börja verkställa. Påverkansplanen blev färdig vid rätt tidpunkt: just nu håller vi på FSF på att planera påverkan inför riksdagsvalet, och nu kommer utvecklingstemana att bli en naturlig del av FSF:s övriga påverkansarbete.

Vi har planerat nya projekt i Guatemala och Etiopien. I Guatemala är målet att stöda mayastuderandes aktiva medborgarskap genom att bl.a. lära dem om deras rättigheter och utvidga deras påverkans- och ledarskapsfärdigheter. I Etiopien vill vi öka inklusionen av universitetsstuderande med funktionsnedsättningar: där arbetar vi med tre universitet samt universitetens personal, studerandeorganisationer och studerande för att främja frågor kopplade till funktionsnedsättningar. Vi har ansökt om finansiering för projekten från Utrikesministeriet och besluten fattas i slutet av året.

Håll tummarna för att projekten beviljas finansiering!

 

Johanna Ursin-Escobar

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.