Under FSF:s hundraårsjubileum firas studielivet

Meddelande 

Får publiceras 11.2.2021

 

Finlands studentkårers förbund fyller hundra år i år. Kom med och fira FSF:s hundraåriga etapp och studentrörelsen! 

 

FSF:s hundraårsetapp firas som en fest för alla studerande. Studeranden har varit med och byggt dagens moderna välfärdssamhälle i Finland, så som det ser ut idag. Till exempel har studerandenas måltidsstöd, hälsovård och studiestöd åstadkommits som resultat genom gemensamma ansträngningar. 

Nu är det din tur att berätta vad studielivet betyder för dig? Vad skulle fattas från ditt liv, ifall du inte upplevt upp- och nedförsbackar under din studietid? Hur såg framtiden ut när du studerade? För att hedra jubileumsåret samlar vi minnen och tankar om vad studierna betyder för finländarna och hur det är att vara studerande. Så berätta om ditt bästa studieminne på adressen syl100.fi/sv och dela din berättelse även på sociala medier med hjälp av ämnestaggarna # SYL100 och #ParasOpiskelumuisto. 

Vi samlar minnen fram till 11.3. och kampanjen kulminerar i vappen-veckan. Syftet med kampanjen är att synliggöra studietidens betydelse både för människorna själva, men också för det finländska samhället. 

Det historiska verket Sukupolvensa ääni – SYL  ja suomalainen ylioppilasliike (Sin generations röst – FSF och den finska studentrörelsen) kommer att publiceras i ett virtuellt diskussionsevenemang den 4 mars 2021. Det omfattande historiska verket erbjuder ett titthål i studerandenas liv, idéer och ambitioner för en hundraårig tid. Verket kan beställas från FSF:s nätbutik: klicka här för att komma til nätbutiken. Det finns också en öppnande dokumentär om FSF:s etappvisa historia, som har premiär senare i höst.

Kom alltså med och fira studerande, studieliv och den 100-åriga studentrörelsen! Mer information om jubileumsåret finns på www.syl100.fi.  

 

Ytterligare information: 

Ordförande Annika Nevanpää

annika.nevanpaa@syl.fi, 044 906 5007

Generalsekreterare Sonja Raitamäki 

sonja.raitamaki@syl.fi, 040 741 1251

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.