SYL ja SAMOK vetoavat Kelaan, Verohallintoon ja opetus- ja kulttuuriministeriöön: Opiskelijalounaiden take-away-mahdollisuudesta pysyvä

Suomen opiskelijakuntien liitto (SAMOK) ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) vetoavat Kansaneläkelaitokseen, Verohallintoon sekä opetus- ja kulttuuriministeriöön, että opiskelijalounaiden take-away-myynti ja mahdollisuus ostaa kaksi annosta kerrallaan otetaan käyttöön pysyvästi. Opiskelijalounaiden ostamiseen liittyvät poikkeukset on asetettu korkonapandemian alussa ja tällä hetkellä niiden on määrä päättyä kuluvan vuoden heinäkuun lopussa.

Poikkeukset opiskelijalounaiden ulosmyynnissä on koettu kaikinpuolisesti mainioiksi mahdollisuuksiksi ja niiden jatkumista on toivottu laajasti opiskelijoiden keskuudessa. Korkeakouluopiskelu on pandemian seurauksena muuttunut ja uudet hyväksi koetut toimintatavat kannattaa säilyttää. Samalla voidaan edistää opiskelijoiden jaksamista ja hyvää ravitsemusta entistä vaikuttavammin ja vastata myös opiskelijoiden toiveisiin.

Koronakriisin aikana opiskelijaravintoloiden liikevaihto putosi alle puoleen ja tällä hetkellä toimintaa varjostaa Ukrainan sodan aiheuttama voimakas inflaatio ja tuotantokustannusten nousu. Opiskelijaravintoloiden toiminnan kannattavuudelle take-away-mahdollisuus olisi merkittävä apu. Opiskelijaravintoloiden joukossa on opiskelijayhteisöjen omistamia sekä itsenäisesti toimivia hyvinkin erikokoisia yrityksiä.

SYL ja SAMOK katsovat, että perusteet korona-aikana käytössä olleiden poikkeusten tekemiselle pysyväksi ovat vahvat. Poikkeusaikojen vaikutukset opiskelijoiden jaksamiseen ja opiskelukykyyn sekä opiskelijaravintoloiden toiminnan edellytyksiin ovat merkittäviä.
osaaminen on.

Emmi Lainpelto
Puheenjohtaja
Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry
emmi.lainpelto@samok.fi
050 389 1000

Konstantin Kouzmitchev
Puheenjohtaja
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
konstantin.kouzmitchev@syl.fi
044 906 5007

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.