SYL muistuttaa kehysriihen alla hallitusta elinikäisen oppimisen rahoituksen tärkeydestä

Kannanotto 9.4.2018

 

Pääministeri Juha Sipilän hallitus kokoontuu kautensa viimeiseen kehysriiheen 10.–11.4. Opetus- ja kulttuuriministeriön valmisteleman korkeakouluvision yhdeksi suureksi teemaksi on noussut jatkuvan oppimisen tarve nyt ja tulevaisuudessa. Työelämä ja maailma ympärillämme muuttuvat nopeasti, ja ihmisten osaamisen päivittämisestä tulee jatkuvasti tärkeämpää.

SYL muistuttaa, että koulutuksesta on tällä hallituskaudella leikattu paljon ja uusien tehtävien tuominen korkeakouluille ilman lisärahoitusta ei ole reilua ketään kohtaan. SYL on esittänyt visiotyön yhteydessä korkeakoulutuksen resurssien jakamista esimerkiksi alustamaisella ratkaisulla, joka mahdollistaisi yhden korkeakoulun opetuksen tarjoamisen laajemmalle joukoille. Tähän työhön kutsumme mukaan kaikki korkeakoulut ja sidosryhmät.

“Mikäli yritykset ja työnantajat kokevat, että työntekijöiden osaamisen päivittäminen lisää yrityksen kilpailukykyä, tulee niiden myös osallistua järjestelmän rahoittamiseen.” linjaa SYL:n puheenjohtaja Miika Tiainen. SYL vaatiikiin hallitukselta esityksiä elinikäisen oppimisen rahoituspohjan kestävästä laajentamisesta siten, että koulutuksen maksuttomuudesta ei tingitä ja jokaisella on taloudellisesta tilanteestaan riippumatta yhdenvertainen mahdollisuus päivittää omaa osaamistaan.

Opiskelijat keräävät päättäjiltä ajatuksia elinikäisestä oppimisesta kehysriihen aamuna tiistaina 10.4.

 

Miika Tiainen

Puheenjohtaja

 

Eero Manninen

Pääsihteeri

 

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Miika Tiainen, p. 044 906 5007, etunimi.sukunimi@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.