SYL: Opiskelijoille vihdoin valoa sotetunnelin päässä!

Kannanotto
Vapaa julkaistavaksi 21.12.2016 

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry kiittää maan hallitusta linjauksista, joiden myötä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) vastaisi tulevaisuudessa selkeästi korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä lainsäädännön turvin. Merkittävää on myös, että hallitus linjaa YTHS:n palveluiden laajentamisesta ammattikorkeakouluopiskelijoille.

“YTHS:n toiminnan turvaaminen varmistaa korkeakouluopiskelijoiden laadukkaan opiskeluterveydenhuollon. Olemme lisäksi iloisia, että korkeakouluopiskelijoiden keskinäinen yhdenvertaisuus terveyspalvelujen osalta toteutuu. Tämä päätös tulee merkittävästi parantamaan myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveyspalveluita tulevaisuudessa”, linjaa SYL:n puheenjohtaja Heikki Koponen.

SYL on iloinen, että YTHS vastaa tulevaisuudessakin sekä yhteisöterveyden että yksilöllisen terveydenhoidon avulla opiskelijoiden hyvinvoinnista ja terveydestä kokonaisuutena. Tärkeää on, että tulevaisuuden tekijöiden ennaltaehkäisevälle terveydenhuollolle annetaan myös jatkovalmistelun myötä työrauhaa kehittää toimintaansa entisestään. Ensiarvoista on, että YTHS:n resurssit ja toimintaedellytykset turvataan nyt pysyvillä ratkaisuilla. “SYL haluaa kiittää hallitusta selkeistä ja hyvistä linjoista! Odotamme innolla kutsua osallistua lainsäädäntötyön jatkovalmisteluun”, Koponen iloitsee.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Heikki Koponen (Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL), p. 044 906 5007, etunimi.sukunimi@syl.fi

Sosiaalipolitiikan asiantuntija Turkka Sinisalo (Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL), p. 041 515 2227, etunimi.sukunimi@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.