FSF: Studerande ser äntligen ljus i Sote-tunneln!

Ställningstagande
Får publiceras 21.12.2016 

Finlands studentkårers förbund (FSF) tackar Finlands regering för beslutet som medför att Studenternas hälsovårdsstiftelse (SHVS) i framtiden kommer ha ett tydligt och lagenligt ansvar att arrangera hälsovården för högskolestuderande. Det är också av stor betydelse att regeringen vill att SHVS tjänster ska utvidgas till att omfatta yrkeshögskolestuderande.

”Genom att trygga SHVS verksamhet säkerställer regeringen en god studerandehälsovård för högskolestuderande. Vi är också glada att likvärdiga hälsotjänster för högskolestuderande blir verklighet. Det här beslutet kommer att ansenligt förbättra framtida hälsotjänster för yrkeshögskolestuderande”, kommenterar FSF:s ordförande Heikki Koponen.

FSF gläder sig åt att SHVS även i framtiden kommer att bära ansvar för studerandes välbefinnande och hälsa som helhet både via individuell hälsovård och genom socialmedicin. Det är viktigt att även den fortsatta beredningen ger den förebyggande vården för framtida aktörer arbetsro att fortsätta utveckla sin verksamhet. Det viktigaste är att SHVS resurser och verksamhetsförutsättningar nu säkerställs genom bestående lösningar. “FSF tackar regeringen för de goda och klara besluten. Vi väntar ivrigt på inbjudan till lagstiftningsarbetet som påbörjas, säger Koponen.”

 

Mer information:
Ordförande Heikki Koponen (Finlands studentkårers förbund – FSF), tfn 044 906 5007, fornamn.efternamn@syl.fi

Sakkunnig (socialpolitik) Turkka Sinisalo (Finlands studentkårers förbund – FSF), tfn 041 515 2227, fornamn.efternamn@syl.fi

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.