SYL, SAMOK, Sakki ja Lukiolaiset: Opiskelijoiden mahdollisuudet junamatkustamiseen turvattava

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esitteli tiedotustilaisuudessa 9.8. hallituksen suunnitelmaa vapauttaa henkilöjunaliikenne kilpailulle 2020-luvun alussa. Suomen ylioppilaskuntien liitto, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry ja Suomen lukiolaisten liitto vaativat, että kilpailutuksen valmistelussa otetaan huomioon pienituloisten väestöryhmien, kuten opiskelijoiden, varusmiesten ja eläkeläisten, nykyinen erityisryhmä-asema junalippujen hinnoittelussa.

“Henkilöjunaliikenteen avaaminen kilpailulle toisi mukanaan monia mahdollisuuksia: tulevaisuudessa liikkuminen työn ja opintojen perässä voi olla sujuvampaa kilpailun sekä maakuntien ja kaupunkiseutujen järjestämisoikeuden myötä. Uudistuksessa on kuitenkin pidettävä huolta siitä, että junalla matkustaminen on opiskelijoille ja muille pienituloisille ryhmille taloudellisesti mahdollista myös tulevaisuudessa.  Edullisten lippujen tarjoaminen pienituloisille erityisryhmille tulisi olla osa kilpailutusehtoja” puheenjohtajat toteavat.

 

Riina Lumme

puheenjohtaja, SYL

044 906 5007

 

Anni Koivisto

puheenjohtaja, SAMOK

050 389 1000

 

Jasmin Khabbal

puheenjohtaja, SAKKI

044 7530 581

 

Pietu Heiskanen

puheenjohtaja, SLL

050 439 4498

 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.