Etsimme joukkoomme viestintäharjoittelijaa

Etsimme

VIESTINTÄHARJOITTELIJAA

korkeakouluharjoitteluun syyskuusta 2024 marraskuuhun 2024.

Etsimme harjoitteluun henkilöä, jolla on intoa kehittyä yhteiskunnallisesti ja poliittisesti vaikuttavassa viestinnässä. Mikäli olet kiinnostunut sisällöntuotannosta, monikanavaisesta viestinnästä ja uusien juttujen ideoinnista, suhtaudut erilaisiin viestinnällisiin pulmiin ja haasteisiin tarmolla sekä olet innokas oppimaan uutta, tämä tehtävä on juuri sinulle!

Harjoittelussa tehtäviisi kuuluu osallistuminen SYLin viestinnän koordinointiin ja toteutukseen. Tähän kuuluu muun muassa viestinnän sisältöjen tuottamista, kampanjoiden suunnittelua ja SYLin viestinnän mittaamista ja kehittämistä. Pääset osana harjoittelua osallistumaan myös SYLin liittokokouksen viestinnän suunnitteluun, valmisteluun ja toteutukseen.

Työpäiviisi sisältyy niin lennokasta ideointia kuin rivakkaa hommiin tarttumista. Toimenkuva on joustava: otamme harjoittelujakson suunnittelussa huomioon omat kiinnostuksen kohteesi ja sen, missä haluaisit kehittyä ja mitä haluaisit oppia harjoittelun aikana.

Työ SYLissä vaatii joustavaa, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, erinomaisia yhteistyötaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tehtävässä pääset toisaalta kehittymään itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taidoissa sekä ongelmanratkaisussa. SYLin viestintä on kolmikielistä, joten toivomme sinulta sujuvaa suomen kielen taitoa, ja katsomme englannin ja ruotsin taidot eduksi.

Toivomme, että haluat tulla myös aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi suosikkikissavideosi tai huonoimmat vitsisi.

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 140 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kestävästä kehityksestä.

Haluamme tarjota sinulle:

 • Tukea ammattilaisena kasvamisessa.
 • Monipuolista kokemusta.
 • Rennon mutta tarmokkaan työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria.
 • Palkkaa 1 500 euroa kuukaudessa. Harjoittelun työaika on 32,5 tuntia viikossa.
 • Huikeat työsuhteen edut: täysi lounasetu, hierontaetu, hyvinvointiraha ja kattava työterveys.

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen harkka@syl.fi viimeistään tiistaina 4.6.2024.

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Varsinainen hakemusteksti, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit erinomainen valinta viestintäharjoittelijaksi. Erityisesti toivomme sinun kertovan hakemuksessasi, miksi haluat juuri SYLiin harjoittelijaksi, mitä toivot oppivasi harjoittelusta ja mitä taitoja toisit mukanasi SYLin viestintään.
 • Kerrothan hakemuksessasi myös, mikäli sinulla on käytettävissäsi korkeakoulun myöntämä harjoittelutuki.
 • Ansioluettelo.

Haastattelut järjestetään Helsingissä tiistaina 11.6. ja torstaina 13.6. SYLin toimistolla Helsingissä osoitteessa Lapinrinne 2. Harjoittelu alkaa syyskuussa 2024 ja kestää kolme kuukautta.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja:

Antti Kivi
viestintäasiantuntija
041 515 2228
antti.kivi@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.