Yliopistokampuksilla ympäri Suomen keskustellaan tänä syksynä vastuullisesta kuluttamisesta

Miten yritykset ottavat toiminnassaan huomioon ilmaston, ympäristön ja ihmisoikeudet? Löytyykö kaupoista vastuullisesti tuotettuja vaatteita? Entä läppäreitä tai puhelimia?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tänä syksynä, kun yhdeksällä yliopistokampuksella järjestetään vastuulliseen kuluttamiseen liittyviä kestävän kehityksen teemaviikkoja tai tapahtumia. Luvassa on kiinnostavia keskustelutilaisuuksia, työpajoja, elokuvailtoja, webinaareja, ekskursioita, Instagram-livejä ja podcasteja, jotka käsittelevät esimerkiksi vaate- ja elektroniikkateollisuuden vastuullisuutta. Tarkoituksena on haastaa opiskelijat muuttamaan kulutustottumuksiaan vastuullisemmiksi sekä edistämään vastuullisia kulutuspäätöksiä myös opiskelijajärjestöissä ja yliopistoilla.

Tapahtumia järjestävät syksyllä 2021 Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) sekä Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY), Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY), Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY), Åbo Akademis Studentkår (ÅAS), Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY), LUT-yliopiston ylioppilaskunta (LTKY), Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) sekä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) Joensuussa ja Kuopiossa. Osa tapahtumista toteutetaan yhteistyössä Eettisen kaupan puolesta ry:n kanssa ja Reilun kaupan kanssa. Tapahtumia järjestetään koronatilanteesta riippuen sekä etäyhteyksin että paikan päällä turvavälit huomioiden.

Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.syl.fi/kannata-kestavyytta. Tapahtumia voi myös seurata syksyn aikana sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kekeviikko ja #kannatakestävyyttä.

Teemaviikot ja tapahtumat järjestetään osana SYL:n ja kahdeksan ylioppilaskunnan yhteistä Kestävyys kannattaa, kannata kestävyyttä -hanketta. Hankkeelle on myönnetty ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Lisätietoja

Sinituuli Suominen
Kehityspolitiikan asiantuntija
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
sinituuli.suominen

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.