Camilla Mikhelsoon teos ylioppilaiden taideyhdistykseltä ylioppilaskuntien liitolle

Suomen ylioppilaiden taideyhdistys deponoi tänään jo neljännen teoksen Suomen ylioppilaskuntien liiton tiloihin.

 

Yhdistyksen hallitus valitsi maalauksen keväällä 2019 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistuneiden taiteilijoiden teosten joukosta. Tämän vuotisen teoksen on maalannut taiteilija Camilla Mihkelsoo (s. 1978). Teoksen nimi on Gaze (2019).

 

Mihkelsoo on osin Helsingissä ja osin Sisiliassa asuva suomalainen kuvataiteilija, jonka pääasiallinen tekniikka on öljymaalaus. Hän on valmistunut vuonna 2014 Vapaasta taidekoulusta ja tänä vuonna Kuvataideakatemiasta. Hän osallistui tämän kevään Kuvan kevät -näyttelyyn. Ensi vuonna hänellä on yksityisnäyttely Galleria Huudossa.

 

Mihkelsoon teoksia on aiemmin muun muassa Jenny ja Antti Wihurin säätiön, Saastamoisen säätiön ja Suomen valtion kokoelmissa. Mihkelsoo tunnetaan ihmisaiheista ja viime vuosilta erityisesti kasvotutkielmista, jollainen myös Gaze on. Mihkelsoo ei maalaa mallista vaan poimii teostensa erilaiset ihmishahmot satunnaisista kuvista. Henkilöt ovat etäällä, ne pikemminkin herättävät kysymyksiä kuin vastaavat niihin. Hänen pehmeä maalausjälkensä erottaa teokset selvästi valokuvaestetiikasta, mutta silti teokset eivät irrottaudu realismin perinteestä kovin kauas.

 

Lisätietoja:
Taideylioppilaiden puheenjohtaja Lauri Pakkanen +358 50 522 7797
Taideylioppilaiden varapuheenjohtaja Kati Isoaho +358 44 259 9300
SYL:n pääsihteeri Sonja Raitamäki +358 40 741 1251

 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.