Ilmastonmuutosta hillitseviä tekoja pohditaan ylioppilaskuntien kestävän kehityksen viikoilla 7.10.–3.11.

Vapaa julkaistavaksi

Ylioppilaskuntien valtakunnallinen kestävän kehityksen viikko (#kekeviikko) järjestetään Helsingin, Jyväskylän, Turun, Oulun, Itä-Suomen (Kuopion, Joensuun kampukset) sekä Lapin yliopiston ylioppilaskunnissa ja kampuksilla viikoilla 41–44, 7.10.2019 alkaen. Viikon teemana tänä vuonna on ilmastonmuutoksen vaikutukset matalamman tulotason maissa sekä ilmastonmuutosta hillitsevät teot.

Teemaviikon tarkoituksena on herättää opiskelijoita pohtimaan oman toimintansa vaikutusta maailmanlaajuisesta näkökulmasta ja kannustaa toimimaan vastuullisina maailmankansalaisina. Luvassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa: muun muassa paneeli- ja asiantuntijakeskusteluja, podcasteja, elokuvia, pakohuone, vinkkejä ilmastoystävällisempään elämäntapaan, opiskelijavoimin laaditun dokumentin julkaisu, vierailuja järjestöihin ja keskusteluja opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksista.

”Kestävän kehityksen viikon teema ilmastonmuutoksen torjumisesta on juuri nyt ajankohtainen kaikissa ylioppilaskunnissa. Miten me suomalaiset jatkossa hoidamme globaalin vastuumme? Se ei ole helppo kysymys ratkaistavaksi, mutta nuoret haluavat yrittää”, kehityspolitiikan asiantuntija Salla Mäkelä Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL) sanoo.

Osana teemaviikkoa toteutetaan sosiaalisen median kampanja. Sosiaalisessa mediassa, erityisesti Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, viestitään viikon teemasta ja ohjelmasta aihetunnisteella #kekeviikko.

Teemaviikko on osa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) tekemää kehitysyhteistyötä, joka koostuu omista ulkomailla toteutettavista kehitysyhteistyöhankkeista sekä kotimaan globaalikasvatus- ja tiedotustoiminnasta.

Yliopistokampuksilla kehitysyhteistyöviikon tapahtumista ja niiden organisoinnista vastaavat paikalliset ylioppilaskunnat. Tänä vuonna on mukana kuusi ylioppilaskuntaa: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY), Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY), Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY), Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY), Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) sekä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY).

Paikkakuntakohtaiset ohjelmat päivittyvät ylioppilaskuntien omille sivuille. Linkit yo-kuntien nettisivuille löytyvät osoitteesta: https://syl.fi/syl/keke-viikko.

Lisätiedot:

SYL:n kehitysyhteistyökoordinaattori Salla Mäkelä: 044 780 0220 / salla.makela@syl.fi

Ylioppilaskuntien kestävän kehityksen viikon sivut:

 

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY

https://www.facebook.com/kekeviikkoHYY/

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY

https://www.facebook.com/kehyviikkoJYY/

Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY

https://www.facebook.com/events/375032476525727/

Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY

https://www.facebook.com/events/2126126661017235/

Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY

https://www.facebook.com/kekeviikkoLYY/

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY

https://www.facebook.com/ISYYn-Kest%C3%A4v%C3%A4n-kehityksen-viikko-ISYY-Sustainable-Development-Week-104565967602664/

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.