Kysy mitä vaan, Juha Sipilä!

150423_koulutuslupaus_valokuva_kirje_Juha_SipilalleAvoin kirje 23.4.2015

Todennäköinen hallitustunnustelija, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoo blogissaan (22.4.2015) käyneensä työmarkkinaosapuolten ja etujärjestöjen kanssa keskusteluja talouden kuntoon saattamisesta ja suomalaisten työmarkkinoiden kilpailukyvyn parantamisesta.

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK tarjoutuvat talkooavuksi ja ehdottavat Suomen tulevalle hallitukselle työkaluja työurien pidentämiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Paras tapa luoda kasvua, kilpailukykyä ja tehokkuutta on koulutus. Korkeakoulutuksella rakennetaan pohja osaamiselle, jota suomalainen työelämä tarvitsee. Tehokkuutta synnytetään lisäksi elinikäisellä oppimisella: jokaisen mahdollisuudella päivittää osaamistaan. Koulutusjärjestelmämme pitää olla sellainen, että mahdollisimman moni pääsee koulutuksen piiriin – eri elämänvaiheissa.

Syrjäytymisen ehkäisy, tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet sekä toimet nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi ovat parhaita keinoja pidentää työuria. Samalla säästyy pitkällä tähtäimellä yhteiskunnan varoja ja inhimillistä kärsimystä. Kaikilla on oltava pääsy koulutukseen ja työuran alkuun.

Me opiskelijoiden edustajat keskustelemme mielellämme Sipilän kanssa keinoista Suomen kuntoon laittamiseksi. Sujuva eteneminen koulutuksessa, joustavat siirtymät työelämään sekä työn ja opintojen yhteensovittamisen helpottaminen ovat kaikki tavoitteita, joihin meillä opiskelijoilla on parhaat rahkeet löytää ratkaisut yhdessä tulevan hallituksen kanssa.

Kahvipannut kuumaksi, opiskelijat tuovat kokousviinerit!

Ystävällisin terveisin,

Jari Järvenpää, puheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

Iiris Niinikoski, varapuheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

Joonas Peltonen, puheenjohtaja, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK

Katri Manninen, varapuheenjohtaja, , Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK

 

Lisätietoja:

Jari Järvenpää, puheenjohtaja (SYL), p. 044 906 5007

Joonas Peltonen, puheenjohtaja (SAMOK), p. 050 389 1000

 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.