SAMOK ja SYL iloitsevat: YTHS-laajennus etenee!

Opiskelijajärjestöjen pitkäaikainen tavoite on toteutumassa, kun Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n palvelut laajenevat vuodesta 2020 alkaen myös ammattikorkeakouluopiskelijoille. YTHS-laajennuksen toteuttava lakiesitys on julkaistu sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla.

“YTHS:llä on korvaamatonta erityisosaamista opiskelijoille tyypillisten terveysongelmien hoitamisesta ja ennaltaehkäisystä. Mahtavaa, että opiskelijaliikkeen pitkäjänteinen työ tuottaa viimein tulosta ja YTHS:n palvelut ovat jatkossa kaikkien korkeakouluopiskelijoiden saatavilla!”, toteaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäsen Ada Saarinen.

“Aivan upeaa! Viimeinkin AMK-opiskelijoiden terveyspalvelut saadaan kuntoon ja jokainen korkeakouluopiskelija pääsee nauttimaan YTHS:n laadukkaista palveluista”, iloitsee Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin opiskeluterveydenhuollosta vastaava hallituksen jäsen Saana Simonen.

Lakiluonnos on lähdössä lausuntokierrokselle huhtikuussa. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle kevätistuntokaudella. Opiskelijajärjestöt ottavat kantaa lakiesitykseen tarkemmin tulevan lausuntokierroksen aikana.

 

Lisätietoja:

 

Ada Saarinen, SYL:n hallituksen jäsen, p. 044 9065 001, ada.saarinen@syl.fi

Silja Silvasti, SYL:n sosiaalipolitiikan asiantuntija, p. 041 515 2233, silja.silvasti@syl.fi


Saana Simonen, SAMOKin hallituksen jäsen, p. 050 389 1004, saana.simonen@samok.fi

Eero Löytömäki, SAMOKin sosiaalipoliittinen asiantuntija, p. 050 389 1015, eero.loytomaki@samok.fi

 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.