FSF och SAMOK gläder sig: SHVS-utvidgningen framskrider!

Studentorganisationernas långvariga mål blir verklighet när Studenternas hälsovårdsstiftelses (SHVS) tjänster utvidgas till att omfatta även yrkeshögskolestuderande från år 2020 framåt. Lagförslaget för SHVS-utvidgningen har publicerats på Social- och hälsovårdsministeriets webbplats.

“SHVS har oersättlig specialkompetens att sköta och förebygga hälsoproblem som är typiska för studerande. Det är jättefint att studentrörelsens långsiktiga arbete äntligen bär frukt och att alla högskolestuderande i framtiden får tillgång till SHVS tjänster!”, konstaterar Ada Saarinen, styrelsemedlem vid Finlands studentkårers förbund (FSF).

“Helt fantastiskt! Äntligen blir det ordning på yrkeshögskolestuderandes hälso- och sjukvårdstjänster och alla högskolestuderande får ta del av SHVS högklassiga tjänster”, gläder sig Saana Simonen, styrelsemedlem med ansvar för studerandehälsovården vid Finlands studerandekårers förbund – SAMOK rf.

Lagutkastet sänds på remiss i april. Avsikten är att regeringens proposition ska lämnas till riksdagen under vårsessionen. Studentorganisationerna kommer att ta ställning till lagförslaget i mer detalj under remissbehandlingen.

 

Mer information får du av:

Ada Saarinen, styrelsemedlem vid FSF, tfn 044 9065 001, ada.saarinen@syl.fi

Silja Silvasti, socialpolitiskt sakkunnig vid FSF, tfn 041 515 2233, silja.silvasti@syl.fi


Saana Simonen,
styrelsemedlem vid SAMOK, tfn 050 389 1004, saana.simonen@samok.fi

Eero Löytömäki,
socialpolitiskt sakkunnig vid SAMOK, tfn 050 389 1015, eero.loytomaki@samok.fi

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.