FSF överräcker studenternas hälsningar inför regeringens ramförhandlingar i en tvättpåse

Finlands studentkårers förbund (FSF) överräcker studentkårernas hälsningar till vetenskaps- och kulturminister Antti Kurvinen under regeringens ramförhandlingar vid Ständerhuset tisdagen den 5 april 2022. Det exakta klockslaget för händelsen anges senare.

Studentkårernas hälsningar lämnas över i form av studenternas smutstvätt i en tvättpåse. Påsen innehåller ett lakan från varje studentkår, där studentkårens hälsningar finns samlade.

”Coronatiden har utsatt studeranden för enorm påfrestning. Vetenskap och utbildning kräver avsevärda investeringar. Det är därför vi vill påminna regeringen om att det senast nu är dags att tvätta studenternas smutstvätt”, kommenterade Konstantin Kouzmitchev, FSF:s ordförande.

Utöver att studenterna kommer att överräcka tvätten kommer de att stå utanför framför Ständerhuset under ramförhandlingarna på tisdag och onsdag klockan 7–12. De kan kännas igen på basis av deras overaller och studentmössor.

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev
Ordförande, Finlands studentkårers förbund (FSF) rf.
044 906 5007
konstantin.kouzmitchev@syl.fi

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.