FSF:s förbundsmöte valde Lotta Leinonen till ordförande för 2023

Ordförande för Finlands studentkårers förbund (FSF) rf för 2023 är 24-åriga Lotta Leinonen från Uleåborgs universitets studentkår. ​​Den nyvalda ordföranden betonar påverkansarbete inför riksdagsvalet och de efterföljande regeringsförhandlingarna när det gäller verksamheten år 2023.

”Det är en mycket stor ära att få bli ordförande för FSF och jag ser förväntansfullt fram emot nästa år! Det viktigaste nästa år är att få studerandenas röst hörd, kräva avgiftsfri utbildning av beslutsfattarna och slutligen satsningar på studerandenas hälsa. FSF står på studerandenas sida!” konstaterar ekonomie kandidat Leinonen.

Förbundsmötet för Finlands studentkårers förbund (FSF), som representerar alla cirka 130 000 universitetsstuderande i Finland, ordnas på Hotell Korpilampi i Esbo 18–19 november 2022. Utöver personvalen godkänner mötet även verksamhetsplanen för 2023 och fattar beslut om FSF:s ekonomi.

I sociala medier (instagram.com/syl_fin, twitter.com/SYL_FIN och facebook.com/SYL.FIN) pågår diskussionen om FSF:s förbundsmöte under hashtaggen #SYLliittari.

Mer information:

Sonja Raitamäki, generalsekreterare, tfn 040 741 1251
Lotta Leinonen, FSF:s ordförande för 2023, tfn 044 066 0384

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.