FSF:s ordförande Lotta Leinonen till slottsbalen – riksdagsvalets färgstarka kampanj går igen även i klädseln

Finlands studentkårers förbunds (FSF:s) ordförande Lotta Leinonen deltar i republikens president Sauli Niinistös och doktor Jenni Haukios festmottagning på presidentens slott på självständighetsdagen den 6:e december.

“Det är en stor ära att få delta i evenemanget och särskilt att få representera de studerande. Finlands studerande har spelat en nyckelroll i uppbyggnaden av vårt välfärdssamhälle och det är fint att vårt arbete fortfarande anses viktigt”, säger Leinonen.

I år har det viktigaste påverkansprojektet varit förra vårens riksdagsval och regeringsförhandlingarna, som hölls på Ständerhuset. FSF träffade många kandidater och riksdagsledamöter i början av den nya mandatperioden och lyfte flitigt fram frågor som är viktiga för studerande, såsom utkomst och finansiering av utbildning. Riksdagsvalets kampanj var mycket färgstark, och färger kommer också att synas på Leinonen på slottsbalen.

“Det var viktigt för mig att skapa en klädsel som kan anpassas för olika ändamål och också användas senare. Intressebevakning för studerande är ofta en tung fråga, men färgerna ger en känsla av lekfullhet. Jag ska gifta mig nästa sommar och planerar att ha samma klänning på mitt bröllop”, säger Leinonen.

Mer information:

FSF:s ordförande Lotta Leinonen, tfn 044 906 50 04

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.