FSF:s riksdagsvalprogram har publicerats

Finlands studentkårers förbunds (FSF) riksdagsvalprogram 2023 – Bärkraft för framtiden – har publicerats. De studerande är landets framtidsbyggare och därför syftar programmet till att stärka studerandenas bärkraft nu och i framtiden. För detta presenterar FSF studentrörelsens lösningar för den nästa valperioden i sitt program.

FSF:s riksdagsvalprogram utarbetades i samarbete med studentkårerna vid alla finländska universitet. Programmets teman handlar övergripande om studenter, utbildning och samhälle. I programmet föreslår FSF bland annat att universitetens finansieringsmodell ska förses med en indikator som mäter välbefinnandet i universitetsgemenskapen, att ett avhoppspaket ska skapas för att förhindra avhopp från högskolor och att en skyddad utkomst för studerandena ska stärkas.

”Riksdagsvalsprogrammet för Finlands studentkårers förbund bidrar till en bättre framtid. Vi siktar långt och kräver lösningar för utmaningarna som vi står inför på 2030-talet och framåt. Låt oss säkerställa en bättre bärkraft i framtiden på så väl individnivå som nationellt och internationellt”, säger Konstantin Kouzmitchev, FSF:s ordförande.

Läs FSF:s riksdagsvalprogram här.

 

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev
Ordförande, Finlands studentkårers förbund (FSF)
044 906 5007
konstantin.kouzmitchev@syl.fi

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.