FSF:s styrelse för 2017 presenterar sig!

Riina Lumme, ordförande

”På papper studerar jag politisk forskning för sjätte året vid Åbo universitet, men i verkligheten inleder jag nu mitt tredje år i studentrörelsen efter att ha flyttat från min post som styrelseordförande för TYY till FSF:s ledning. Förutom studerandenas intressebevakning är jag också intresserad av krumelurerna i det politiska systemet och att sjunga i kör. Det som motiverar mig mest för det kommande året är att lära mig nytt och att arbeta med kompetenta människor som är entusiastiska för sin sak.”

Tarik Ahsanullah, vice ordförande, kommunikation, föreningsfrågor

”Jag är fjärde årets rättsvetare från Helsingfors universitet. Ifjol satt jag i HYY:s styrelse och ansvarade för ägarstyrning och högskolepolitik. I år ser jag mest fram emot att samarbeta med nya entusiastiska studentkårsaktiva och synligt intressebevakningsarbete!”

Jyri Lähdemaa, styrelsemedlem, utbildningspolitik

”Jag studerar läkemedelsutveckling i Åbo, och ifjol satt jag i TYY:s styrelse och ansvarade för högskolepolitik. Jag gläder mig över att jag får fortsätta med samma uppdrag på nationell nivå. I år ser jag fram emot fina årsfester – och inbjudningar till sådana, tack! – men även att brottas med intressebevakning, och fantastiskt arbete med högskolepolitiken.”

Maria Loima, styrelsemedlem, utbildningspolitik, arbetsliv, Dare to Learn

”Jag studerar praktisk filosofi vid statsvetenskapliga fakulteten i Helsingfors. Med några års erfarenhet av högskolepolitik och arbetslivet är jag mycket ivrig inför detta år, och ett särskilt intressant tema är livslångt lärande. Toppenevenemanget Dare to Learn, som byggs upp runt det här temat, är något som varje studentkårsaktiv borde se fram emot! Man får gärna ta kontakt med mig med vilka som helst frågor, säg hej när vi ses!”

Jimmy Nylund, socialpolitik (hälsovård, välbefinnande), jämlikhet, språkfrågor

“Morjens! Jag är en maskinteknolog från Aalto-universitetet, och i år har jag äran att arbeta med intressebevakning i FSF:s styrelse. Ifjol var jag medlem i AYY:s styrelse, och innan det var jag aktiv i Aaltos svenskspråkiga nation Teknologföreningen. Jag ser ivrigt fram emot att arbeta med FSF:s kansli och studentkårerna i år!”

Jani Sillanpää, socialpolitik (utkomst, boende), miljö, kommunalval

”Ifjol sysslade jag med social- och kommunalpolitik i TTYY:s styrelse, och nu fortsätter jag med samma sak på FSF. Jag är fjärde årets byggnadsteknolog från Tammerfors tekniska universitet. Trots en hektisk vår kommer jag och Jimmy tillsammans att försöka utveckla den socialpolitiska sektorn i den riktning ni önskar.”

Veera Alahuhta, internationell intressebevakning och utvecklingssamarbete

”Jag är fjärde årets kulturantropolog från Uleåborg, och jag har en bakgrund i OYY, där jag ifjol satt i styrelsen och ansvarade för internationella ärenden, föreningsfrågor och utvecklingssamarbete. För det här året förväntar jag mig hårt arbete, inspiration, framgångar och fantastiska stunder med studentrörelsen!”

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.