Nya anställda vid FSF!

Finlands studentkårers förbund anställde tre nya personer vid årsskiftet.

Sakari Tuomisto började jobba som socialpolitisk sakkunnig vid FSF i början av december 2020. Hen ansvarar bland annat för kommunalval och påverkansarbete kring studentekonomi och boende.

”Under de första månaderna har jag känt ödmjukhet och entusiasm i mitt nya jobb som socialpolitisk sakkunnig. Det finns mycket att göra och allt det är betydelsefullt och viktigt. I mitt jobb behöver jag både känsla och förnuft. Det är också viktigt att ha hjärtat på rätta stället, eftersom det är fråga om studerandes försörjning och framtid”, kommenterar Tuomisto.

Tuomisto har tidigare arbetat som sakkunnig i intressebevakning för studerandekåren METKA vid yrkeshögskolan Metropolia och som ledamotsassistent i riksdagen.

Sini Suominen valdes i januari till utvecklingspolitisk sakkunnig vid FSF.

Suominen inledde sitt arbete i februari. I hens arbetsuppgifter ingår bland annat att administrera FSF:s utvecklingssamarbetsprojekt och samordna arbetet i KENKKU, dvs. delegationen för utvecklingssamarbete, som består av studerande.

”Under de första veckorna har det varit fint att träffa aktiva studerande som är intresserade av utvecklings- och klimatfrågor och bekanta mig med det arbete som FSF och vår partnerorganisation ECDD (Ethiopian Center for Disability and Development) gör för att stödja högskoleutbildning av studerande med funktionsnedsättningar i Etiopien. Jag är väldigt glad över att få jobba med de här frågorna tillsammans med studerande”, säger Suominen.

Suominen har tidigare jobbat med utvecklingssamarbete bland annat vid Kvinnobanken och studentkåren vid Åbo universitet.

Iida-Maija Pirttiniemi började jobba som kommunikationsassistent vid FSF i februari.

Som kommunikationsassistent medverkar Pirttiniemi i den dagliga kommunikationen men speciellt med att planera och genomföra kommunikationen under FSF:s hundraårsjubileum.

”Det har varit full fart från början – FSF:s och studentkårernas kickoff-seminarium och det redan pågående FSF100-jubileumsåret har fyllt kalendern. Det har varit väldigt inspirerande att komma med i ett så proffsigt och entusiastiskt team!” berättar Pirttiniemi.

Pirttiniemi har tidigare jobbat med kommunikation bland annat vid Plan International Finland och Kvinnosaksförbundet Unionen med kampanjen för medborgarinitiativet EgenVilja2020.

 

Du hittar kontaktuppgifter till Sakari, Sini och Iida-Maija på FSF:s webbplats. 

Vi hälsar Sakari, Sini och Iida-Maija välkomna till oss på FSF!

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.