Ordförande för Finlands studentkårers förbund Konstantin Kouzmitchev till festen på slottet med återvinningsfluga runt halsen

Finlands studentkårers förbunds (FSF) ordförande Konstantin Kouzmitchev deltar i republikens president Sauli Niinistös och doktor in spe Jenni Haukios festmottagning på självständighetsdagen.

”Studenterna har spelat en central roll i att bygga Finlands välfärdssamhälle. Det är trevligt att vårt hundraåriga förbund fortfarande ses som en central påverkare och att man uppmärksammar ungdomarna”, glädjer sig Kouzmitchev.

I somras arrangerades FSF:s efterlängtade hundraårsjubileum på Pikku-Finlandia (Lilla Finlandia). Festen syns också i Kouzmitchevs dräkt: hans ficknäsduk och fluga är tillverkade av överskottstyg från jubileumsfestens fotovägg, där FSF 100-färgerna syns. Näsduken och flugan har tillverkats av designer Aino Käki.

”För studenterna är hållbarhet och en hållbarare livsstil allt viktigare. I samhället behövs en principiell förändring mot mer hållbar produktion, globalt ansvar och cirkulär ekonomi, bort från överkonsumtion och ett ohållbart sätt att förbruka naturresurser”, framhäver Kouzmitchev.

Mer information:

FSF:s ordförande Konstantin Kouzmitchev, tfn 044 906 5007

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.