SYL & Akava: Tule mukaan sivistysrintamaan!

Tiedote 

Vapaa julkaistavaksi 21.9.2021 klo 9.00

 

Akava ja Suomen ylioppilaskuntien liitto toivovat sivistyskeskustelulta monipuolisuutta ja avoimuutta. SYL:n satavuotisjuhlavuoden kunniaksi organisaatiot käynnistävät kampanjan, joka herättää keskustelua sivistyksen merkityksestä sekä ihmiselle itselleen että koko yhteiskunnalle. 

Sivistys on jokaisen ihmisen perusoikeus ja tärkeä voimavara Suomen menestyksen kannalta. Sivistys syntyy kohtaamisista ja tarvitsemme muita ihmisiä sivistyäksemme. Sivistymisen mahdollisuudet ovat parantuneet Suomessa kautta historian, mutta koronapandemian vuoksi oppilaitokset, jotka ovat turvanneet kaikkien yhtäläiset mahdollisuudet hankkia tietoa ja sivistystä, ovat peruskoulusta korkea-asteelle joutuneet siirtymään etäopetukseen. Nuorten mahdollisuudet sivistymiseen ovat heikentyneet viimeisen puolentoista vuoden aikana. Koronapandemia on osoittanut, että sivistymisen mahdollisuuksien turvaaminen on merkittävä koulutuspoliittinen kysymys. 

SYL ja Akava haluavat SYL:n satavuotisjuhlavuoden kunniaksi aktivoida keskustelua sivistyksen merkityksestä ihmiselle itselleen ja yhteiskunnalle. SYL ja Akava käynnistävät kampanjan, jonka tavoitteena on herättää keskustelua sivistyksestä sekä laajentaa ja avartaa sivistyksen käsitettä. 

Kampanjan tavoitteena on myös lisätä sivistyksen arvostusta. Sivistyksen merkitystä ja arvoa ihmiselle itselleen ja yhteiskunnalle ei välttämättä tunnisteta, koska se ei ole mitattavissa selkein numeroin ja määrällisin mittarein. Kampanja tuo esille sitä, mitä sivistys eri ihmisille tarkoittaa ja merkitsee. 

Osana kampanjaa SYL ja Akava julkaisevat syksyn aikana sosiaalisen median kanavillaan viisi videota, joissa eri taustoista tulevat henkilöt kertovat sivistyksen merkityksestä elämässään. Tule mukaan sivistysrintamaan ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #sivistysrintama ja #PuolustanSivistystä. 

 

Lisätietoja: 

SYL 

Hallituksen jäsen Camilla Saarinen

camilla.saarinen@syl.fi

 

Akava 

Johtava asiantuntija Miika Sahamies

miika.sahamies@akava.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.