SYL julkisti yhdenvertaisuusohjeet tapahtumiinsa

Tiedote 18.12.2017

Vapaa julkaistavaksi

 

SYL on julkistanut yhdenvertaisuusohjeet tapahtumiinsa. SYL pyrkii edunvalvonnallaan paitsi lisäämään yhdenvertaisuutta, myös varmistamaan sen toteutumisen omassa toiminnassaan.

SYL valmisteli yhdenvertaisuusohjeen yhdessä ylioppilaskuntien kanssa. Ylioppilasliike haluaa toimia edelläkävijänä ja rakentaa yhdenvertaisuutta tukevia käytäntöjä, jotta kaikki voivat toimia opiskelijaliikkeessä täysivaltaisesti. Yhdenvertaisuusohjeen julkistamalla SYL sitoutuu varmistamaan tapahtumiensa yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja turvallisuuden kaikille osallistujille. Yhdenvertaisuus on kaikkea SYL:n toimintaa läpileikkaava arvo.

Yhdenvertaisuusohjeista on pyritty tekemään mahdollisimman konkreettiset. Ne sisältävät ohjeita tapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen, itse tapahtumaan ja vielä sen jälkeiseenkin aikaan. Temaattisista kokonaisuuksista käsitellään mm. sukupuolten tasa-arvoa, esteettömyyttä ja kielivähemmistöjä. Mukaan on otettu tapahtumanjärjestäjän check-list, jotta yhdenvertaisuuden toteuttaminen olisi mahdollisimman helppoa.

SYL kannustaa jäseniään ja kaikkia sidosryhmiään miettimään omaa toimintaansa myös yhdenvertaisuuden huomioon ottaen. Yhdenvertaisuutta edistetään pala palalta ja toimintakulttuurit muuttuvat aktiivisin toimin. Tarvitaan tahtoa ja sitoutumista. Otetaan uudenvuodenlupaukseksi yhdenvertaisemman toiminnan edistäminen!

SYL:n yhdenvertaisuusohjeet tapahtumien järjestämistä varten löydät täältä tai SYL:n materiaalipankista hakusanalla “yhdenvertaisuusohje”.

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.