SYL on mukana vaatimassa translain uudistamista

SYL on mukana Setan ja Trasekin Kuuluu kaikille -kampanjassa, joka vetoaa translain uudistamisen puolesta ja kertoo sukupuolen moninaisuudesta. Tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu omalle ilmoitukselle lääketieteellisen prosessin sijaan, ei vaadi todistusta lisääntymiskyvyttömyydestä ja on mahdollista myös alle 18-vuotiaille.

SYL kannattaa vahvasti työryhmän esittämiä uudistuksia. Kaikilla on oltava samanlaiset oikeudet omasta kehosta päättämiseen sekä inhimilliseen kohteluun. Mielestämme Suomi ei voi polkea kansainvälisesti antamiaan lupauksia eikä sitoumuksia ihmisoikeuksien toteuttamisesta.

“On korkea aika uudistaa translaki kokonaisvaltaisesti. Esimerkiksi vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä on julma ja räikeästi transsukupuolisten koskemattomuutta loukkaava”, SYL:n puheenjohtaja Miika Tiainen sanoo.

SYL otti jo viime vuonna kantaa translain uudistukseen. Viimevuotisen kannanottomme löydät täältä.

Kuuluu kaikille -kampanjan tavoitteena on pitää esillä translain kokonaisuudistuksen tarpeita mutta tuoda myös esiin tietoa sukupuolen moninaisuudesta ja translain vaikutuksista yksilöiden elämään. Kampanjan sivut löytyvät tästä.

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.