SYL: Yliopisto-opiskelijat iloisia valtioneuvoston päätöksestä alentaa opiskelija-aterian hintaa

Kommentti 30.8.2012

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry kiittää valtioneuvostoa budjettiriihen päätöksestä nostaa korkeakouluopiskelijoiden ateriatuen määrää 1,45 miljoonalla eurolla. Korotus laskee opiskelijan ateriastaan maksaman hinnan nykyisestä 2,70 eurosta 2,60 euroon. Tämä päätös palauttaa opiskelija-aterian enimmäishinnan ja ateriatuen keskinäisen suhteen samalle tasolle kuin se oli ennen maaliskuussa tehtyä 27 sentin korotusta aterian enimmäishintaan. Opiskelijoiden kuukausittainen ruokabudjetti on keskimäärin 200 euroa, joten opiskelija-aterian hinta on merkittävä seikka opiskelijan toimeentulon kannalta.

Koska opintotuki sidotaan indeksiin vasta 1.9.2014, elinkustannusten nousu heikentää jatkuvasti opiskelijoiden toimeentuloa. Kustannustason nousu heijastuu myös opiskelija-aterioita tarjoavien ravintoloiden kustannusrakenteeseen.

“Tiukan budjettikurin oloissa kustannustason nousun jakaminen kohtuullisesti valtion, ravintoloiden ja opiskelijoiden kesken osoittaa esimerkillistä vastuullisuutta valtioneuvostolta sekä erityisesti opintotuesta vastaavalta kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäeltä”, riemuitsee SYL:n puheenjohtaja Jarno Lappalainen.

Opiskelija-aterian tukeminen on yksi parhaita opiskelijan arkeen kohdistuvia etuuksia, joka tarjoaa jokaiselle opiskelijalle mahdollisuuden nauttia päivittäin terveellinen ateria. Kohtuuhintainen ja laadukas ruokailu opiskelun yhteydessä on erittäin merkittävä täysipainoista opiskelua ja opiskelijoiden hyvinvointia edistävä palvelu. Siksi SYL toivookin, että jatkossa opiskelijoiden ateriatuesta ja opiskelija-aterian enimmäishinnasta päätettäisiin yhdellä kertaa.

“Toivottavasti hallituksen osoittama opiskelijamyönteinen linja jatkuu myös opintotuen rakenteellisessa kehittämisessä ja muissa opiskelijoiden toimeentuloon liittyvissä kysymyksissä”, Lappalainen sanoo.

Lisätietoja:
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL):

Jarno Lappalainen, puheenjohtaja, p. 044 906 5007, jarno.lappalainen(at)syl.fi

Soile Koriseva, sosiaalipoliittinen sihteeri, p. 041 515 2233, soile.koriseva(at)syl.fi

www.syl.fi

facebook.com/SYL.FIN

twitter.com/SYL_FIN

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.