SYL sanoo fasismille ei

Tiedote 25.2.2020

SYL kieltäytyy yhteistyöstä Perussuomalaisten Nuorten kanssa, kunnes nämä irtisanoutuvat julkisesti ja yksiselitteisesti fasismista. 

Suomalaisen yhteiskunnan tulee olla paikka, jossa ihmisarvon vastaiset aatteet tuomitaan yksimielisesti. “Fasismille ei pidä antaa tilaa, ei ylioppilasliikkeessä eikä missään muuallakaan”, kommentoi puheenjohtaja Tapio Hautamäki.

Fasismi ja sen hyväksyminen osoittavat  kyvyttömyyttä ymmärtää jakamatonta ihmisarvoa ja kylmää piittaamattomuutta historian tapahtumista. SYL tuomitsee yksiselitteisesti fasistisen ajatusmaailman.

SYL on feministinen järjestö. Kaikissa SYL:n tapahtumissa ja toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä rasismille, syrjinnälle tai häirinnälle ole sijaa. 

“SYL:n arvoja ovat sivistys, kansainvälisyys sekä yhdenvertaisuus. Perussuomalaisten nuorten räikeä fasismilla flirttailu on ihmisarvon vastaista ja siksi kieltäydymme yhteistyöstä heidän kanssaan kunnes he irtisanoutuvat fasismista”, Tapio Hautamäki linjaa.   

 

Lisätietoja: 

 

Tapio Hautamäki 

puheenjohtaja

040 906 5007 

tapio.hautamaki@syl.fi 

 

Sonja Raitamäki

pääsihteeri 

040 741 125

sonja.raitamaki@syl.fi 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.