SYL siirtyy kokonaan kasvipohjaisiin tarjoiluihin

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitus on tehnyt kokouksessaan 20.5.2022 päätöksen siitä, että liitto siirtyy toiminnassaan kokonaan kasvipohjaisiin tarjoiluihin. Päätös perustuu SYL:n liittokokouksen hyväksymään poliittiseen linjapaperiin, jonka mukaan liitto on kestävän tulevaisuuden rakentaja. Sen mukaan SYL torjuu ilmasto- ja ympäristökriisiä myös kehittämällä omaa toimintaansa kestävämpään suuntaan.

”Kestävyyden on oltava vaikuttamistyön ohella konkreettisia tekoja myös organisaatiomme sisällä. Pidämme tärkeänä, että myös SYL tekee ilmastokriisin torjumisessa oman osansa”, SYL:n puheenjohtaja Konstantin Kouzmitchev kommentoi päätöstä.

SYL:n hallituksen päätöksen mukaan kokonaan kasviperäisiin tarjoiluihin siirrytään asteittain vuoden 2023 loppuun mennessä. Ensin päätös koskee SYL:n toimiston sisäisiä tilaisuuksia, jonka jälkeen se ulotetaan ylioppilaskunnille järjestettävään toimintaan ja lopulta sidosryhmätilaisuuksiin. Ennen päätöstä SYL on tarjonnut toiminnassaan vain kasvisruokaa.

Lisätietoja:

Konstantin Kouzmitchev
Puheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liitto
044 906 5007
konstantin.kouzmitchev@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.