SYL: Väärä valinta voi olla oikea – videokannanotto kansallisena epäonnistumisen päivänä 13.10.

Tiedote 12.10.2011

Katso SYL:n videokannanotto epäonnistumisen päivään:

SYL: Vääräkin valinta voi olla oikea from Epäonnistumisen Päivä on Vimeo.

Aalto Entrepreneurship Society ja Boardman Tulenkantajat järjestävät yhdessä lukuisten suomalaisten yrittäjyysyhteisöjen ja ylioppilaskuntien kanssa kansallisen epäonnistumisen päivän torstaina 13. lokakuuta 2011.

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL on mukana epäonnistumisten teemapäivässä ja tukee voimakkaasti kulttuurinmuutosta suuntaan, jossa myös epäonnistuminen on hyväksyttävää. SYL kannustaa omalla videokannanotollaan opiskelijoita tekemään rohkeasti omia valtavirrasta poikkeaviakin koulutus- ja uravalintoja, sillä myös ”väärä” valinta voi myöhemmin osoittautua oikeaksi. Toisaalta yhteiskunnan on tuettava yksilön omia päätöksiä ja annettava mahdollisuus korjata myös mahdolliset virhevalinnat.

”Toivon, että jokaisella nuorella on rohkeutta kuunnella omaa sydäntään valitessaan koulutusalaansa ja pyrkiä rohkeasti eteenpäin niin koulutuksessa kuin muussakin elämässään. Jos joku valinta osoittautuu myöhemmin vääräksi, niin entä sitten – meistä jokainen tekee elämänsä aikana useita koulutukseen ja työuraan liittyviä päätöksiä. Aika harva enää on yhdellä alalla ja yhdessä työpaikassa eläkeikään asti”, SYL:n puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi sanoo.

Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja iloitsee siitä, että myös monet tunnetut suomalaiset menestyjät ovat mukana epäonnistumisen päivässä.

”Se, että epäonnistumiseen voidaan suhtautua ymmärtäen, kasvattaa rohkeutta. Epäonnistumisen pelko on suurin este menestymiselle. Järkevä, tervehenkinen suhtautuminen epäonnistumiseen on parasta asennekasvatusta, jota meidän pitäisi tarjota koulutusvalintoja miettiville nuorille kuin työelämän paineissa kiiruhtaville aikuisillekin”, Katri Korolainen-Virkajärvi pohtii.

Tapahtumapäivän verkkosivuilla (www.epaonnistumisenpaiva.fi) jaetaan tarinoita, vinkkejä viettää päivää sekä tietoa päivän tapahtumista. Voit myös liittyä postituslistalle ja tykätä päivästä Facebookissa, jolloin saat tietoa uusista avauksista – sekä kommelluksista matkan varrella.

Lisätietoja:
SYL:n puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi, p. 044 906 5007
SYL:n hallituksen jäsen Anna Mäkipää, p. 044 906 5003

www.epaonnistumisenpaiva.fi

Epäonnistumisen päivän manifesti tapahtuman verkkosivuilla:
http://epaonnistumisenpaiva.fi/manifesti/

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.