Työpaikkailmoitus: etsimme joukkoomme viestintäasiantuntijaa!

Etsimme 

VIESTINTÄASIANTUNTIJAA

kokoaikaiseen ja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

 

SYL on ainutlaatuinen työpaikka, jossa voit laajentaa omaa asiantuntijuuttasi, vahvistaa verkostojasi ja kehittyä rohkeaksi asiantuntijaksi. Viestintäasiantuntijan tehtävä on vaativa, mikä tarkoittaa vastuuta oman työn suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tarvetta hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. 

Etsimme tehtävään henkilöä, jolla on näkemystä yhteiskunnallisesti ja poliittisesti vaikuttavasta viestinnästä ja jo kokemusta vähintään yhdestä asiantuntijatason tehtävästä. Mikäli olet idearikas ja monipuolinen viestijä, suhtaudut erilaisiin viestinnällisiin pulmiin ja haasteisiin tarmolla sekä olet innokas oppimaan uutta, tämä tehtävä on juuri sinulle!

Työnkuvan ytimessä on SYL:n viestinnän koordinointi ja toteutus. Tehtävään kuuluu muun muassa viestinnän suunnittelua, mittaamista ja kehittämistä, sosiaalisen median sisällöntuotantoa ja sen koordinointia, kirjoittamista ja tekstien editointia, visuaalisten materiaalien laatimista (kuvituskuvat, videot) sekä verkkosivujen ylläpitoa ja päivittämistä. Tehtävään kuuluu työyhteisön tukeminen ja sparraaminen kehittymään viestinnän tekijöinä sekä viestintäharjoittelijoiden ohjaajana toimiminen. Viestintäasiantuntijan työ edellyttää aktiivista yhteydenpitoa jäseniimme eli ylioppilaskuntiin, siis myös järjestökentän tuntemisesta on sinulle tehtävässä hyötyä. 

SYL:n viestintästrategia on päivitetty vuonna 2021, eli uutena asiantuntijana pääset suunnittelemaan sen toimeenpanoa. Tänä vuonna viestinnässä tärkeä teema on myös eduskuntavaalikampanjan suunnittelu, joten toivomme sinulta näkemystä poliittisten viestintäkampanjoiden suunnitteluun ja viestintäkumppanin kilpailutukseen.

Asiantuntijan rooli vaatii joustavaa, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, erinomaisia yhteistyötaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sillä osa työpareista vaihtuu vuosittain hallitustoiminnan määräaikaisuuden takia. Tehtävässä onnistuminen edellyttää hyviä itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taitoja sekä etevää ongelmanratkaisukykyä. SYL:n viestintä on kolmikielistä, joten edellytämme erinomaista suomen kielen taitoa ja kykyä viestiä sujuvasti myös englanniksi ja ruotsiksi. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja. 

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi kissavideo-suosikkisi tai huonoimmat vitsisi. 

 

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kestävästä kehityksestä.

Haluamme tarjota sinulle

 • tukea ammattilaisena kasvamisessa
 • monipuolista kokemusta 
 • mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
 • rennon, mutta tarmokkaan työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria
 • palkkaluokan SYL 4 ( 2 596,43 €/kk) mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen. SYL:ssä TES:n mukainen kokoaikainen työaika on 32,5 tuntia viikossa. 
 • erittäin hyvät työsuhteen edut.

 

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään torstaina 3.2.2022 klo 17.00. 

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Varsinainen hakemusteksti, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit erinomainen valinta tähän tehtävään. Erityisesti toivomme, että kerrot hakemuksessasi näkemyksiäsi poliittisesti vaikuttavasta viestinnästä. 
 • Ansioluettelo.

Haastattelut järjestetään Helsingissä tai etänä tiistaina 8.2. ja keskiviikkona 9.2. Työ alkaa perehdytyksellä mielellään helmikuun aikana, mutta viimeistään maaliskuussa.  

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. 

 

Lisätietoja

 

Sonja Raitamäki

pääsihteeri

0407411251

sonja.raitamaki@syl.fi

 

Siiri Nousiainen

viestintäasiantuntija

041 5152228

siiri.nousiainen@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.