Työpaikkailmoitus: Etsimme koulutuspolitiikan asiantuntijan sijaista!

 

Työpaikkailmoitus 13.9.


Etsimme 

KOULUTUSPOLITIIKAN ASIANTUNTIJAN

työvapaan sijaista kokoaikaiseen ja määräaikaiseen työsuhteeseen lokakuusta 2021 kesäkuuhun 2023.


SYL on ainutlaatuinen työpaikka, jossa voit laajentaa omaa asiantuntijuuttasi, vahvistaa verkostojasi ja kehittyä rohkeaksi vaikuttajaksi. Koulutuspolitiikan asiantuntijan tehtävä on vaativa, mikä tarkoittaa vastuuta oman työn suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tarvetta hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. 

Vuosina 2022-2023 SYL tulee tekemään aktiivista eduskuntavaalivaikuttamista, joten etsimme tehtävään henkilöä, jolla on näkemyksellisyyttä opiskelijoiden paremman huomisen edistämisestä, jolle vaikuttamistyö on tuttua ja jolla toivomme olevan jo verkostoja politiikassa. 

Työnkuvan ytimessä ovat korkeakoulutuksen laatu ja kehittäminen, elinikäinen oppiminen sekä työelämään ja opintojen suorittamiseen liittyvät kysymykset kuten opiskelun sujuvoittaminen ja opiskelijan oikeusturva. Tämän lisäksi asiantuntijalta odotetaan valmiutta ottaa haltuun ydinalueen ulkopuolisia vastuita henkilön oman kiinnostuksen ja SYL:n kulloisenkin tarpeen pohjalta.  Koska kyseessä on määräaikainen sijaisuus, katsomme eduksi opiskelijaliikkeen ja keskeisten substanssikysymyksien tuntemisen. Asiantuntijuuden kannalta keskeistä on myös uteliaisuus ja kyky oppia lisää asiantuntijuuden kannalta keskeisistä teemoista.

Tehtävään kuuluu lausuntojen, taustapaperien ja poliittisten tavoitteiden valmistelua, erilaisiin työryhmiin osallistumista, tulevaisuuden korkeakoulutuksen visiointia, vaikuttamisen suunnittelua ja toteuttamista, sidosryhmien ja päättäjien tapaamisia, hallituslaisten tukemista vaikuttamistyössä sekä omasta työstä viestimistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja ylioppilaskuntiin. Asiantuntijan rooli vaatii joustavaa, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, erinomaisia yhteistyötaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sillä osa työpareista vaihtuu vuosittain. Tehtävässä onnistuminen edellyttää hyviä itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taitoja, kykyä priorisoida työtehtäviä sekä intoa viestiä työstäsi. Edellytämme hyvää suomen kielen taitoa ja kykyä viestiä sujuvasti myös englanniksi. Ruotsin kielen taidon katsomme eduksi. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja. 

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi kissavideo-suosikkisi tai huonoimmat vitsisi.

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kestävästä kehityksestä.

 

Haluamme tarjota sinulle

 • tukea ammattilaisena kasvamisessa
 • monipuolista kokemusta 
 • mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
 • rennon, mutta tarmokkaan työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria
 • palkkaluokan SYL 4 (2 596,43 €/kk) mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen. SYL:ssä TES:n mukainen kokoaikainen työaika on 32,5 tuntia viikossa. 
 • erittäin hyvät työsuhteen edut.

 

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään sunnuntaina 26.9.2021 klo 23.59. 

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Varsinainen hakemusteksti, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit erinomainen valinta tähän tehtävään. Toivomme, että erityisesti kuvaat hakemuksessasi sitä, millainen vaikuttaja olet.
 • Ansioluettelo.

Haastattelut järjestetään Helsingissä tai etänä keskiviikkona 29.9. ja torstaina 30.9. Työ alkaa perehdytyksellä mahdollisimman pian. Sijaisuus päättyy kesäkuussa 2023.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. 

 

Lisätietoja

Sonja Raitamäki
pääsihteeri
0407411251
sonja.raitamaki@syl.fi

Ainomaija Rajoo
koulutuspolitiikan asiantuntija
041 515 2231
ainomaija.rajoo@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.