Työpaikkailmoitus: Etsimme sosiaalipolitiikan asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Etsimme

SOSIAALIPOLITIIKAN ASIANTUNTIJAA

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Meistä ja työtehtävästä

SYL on ainutlaatuinen työpaikka, jossa voit laajentaa omaa asiantuntijuuttasi, vahvistaa verkostojasi ja kehittyä rohkeaksi vaikuttajaksi. Sosiaalipolitiikan asiantuntijan tehtävä on vaativa, mikä tarkoittaa vastuuta oman työn suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tarvetta hahmottaa laajoja kokonaisuuksia.

Etsimme tehtävään henkilöä, jolla on näkemyksellisyyttä opiskelijoiden paremman huomisen edistämisestä, jolle vaikuttamistyö on tuttua ja joka omaa jo jonkin verran verkostoja politiikassa.

Työnkuvan ytimessä ovat YTHS:n kanssa tehtävä yhteistyö ja edunvalvonta erityisesti opiskelijaterveydenhuollon eteen. Lisäksi työhön kuuluvat opiskelijoiden hyvinvointiin, tällä hetkellä erityisesti mielenterveyteen, ja opiskeluterveydenhuoltoon sekä ohella yhdenvertaisuuskysymyksiin vaikuttaminen. Tämän lisäksi asiantuntijalta odotetaan valmiutta ottaa haltuun ydinalueen ulkopuolisia vastuita henkilön oman kiinnostuksen ja SYLin kulloisenkin tarpeen pohjalta. Katsomme eduksi opiskelijaliikkeen ja keskeisten ja ajankohtaisten substanssikysymyksien tuntemisen sekä kokemuksen vaikuttamisesta ja politiikasta. Asiantuntijuuden kannalta keskeistä on myös uteliaisuus ja kyky oppia lisää asiantuntijuuden kannalta keskeisistä teemoista.

Tehtävään kuuluu poliittisten tavoitteiden valmistelua, vaikuttamisen suunnittelua ja toteuttamista, sidosryhmien ja päättäjien tapaamisia, erilaisiin työryhmiin osallistumista, lausuntojen ja taustapaperien valmistelua, hallituslaisten tukemista vaikuttamistyössä, YTHS:n parissa työskentelyä sekä omasta työstä viestimistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja ylioppilaskuntiin. Asiantuntijan rooli vaatii joustavaa, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, erinomaisia yhteistyötaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sillä osa työpareista vaihtuu vuosittain. Tehtävässä onnistuminen edellyttää hyviä itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taitoja sekä intoa viestiä työstäsi. Edellytämme erinomaista suomen kielen taitoa ja kykyä viestiä sujuvasti myös englanniksi. Ruotsin kielen taidon katsomme eduksi. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja.

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi kissavideo-suosikkisi tai huonoimmat vitsisi.

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 140 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kestävästä kehityksestä.

Haluamme tarjota sinulle

 • tukea ammattilaisena kasvamisessa
 • monipuolista kokemusta
 • mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
 • rennon, mutta tarmokkaan työyhteisön ja 15 kivaa työkaveria
 • palkkaluokan SYL 4 (2 698,80 €/kk) mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen. SYLissä TES:n mukainen kokoaikainen työaika on 32,5 tuntia viikossa.
 • erittäin hyvät työsuhteen edut: mm. täysi lounasetu, hyvinvointiraha, hierontaetu ja mahdollisuus joustavaan työntekoon esimerkiksi opintojen kannalta!

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään torstaina 27.7.2023 klo 16.00.

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Varsinainen hakemusteksti, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit erinomainen valinta tähän tehtävään. Toivomme, että erityisesti kuvaat hakemuksessasi sitä, millainen vaikuttaja ja työkaveri olet.
 • Ansioluettelo.

Haastattelut järjestetään Helsingissä tai etänä torstaina 3.8. ja perjantaina 4.8. Työ alkaa perehdytyksellä syyskuun aikana.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja:

Roope Tukia
pääsihteeri
0451354314
roope.tukia@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.