Työpaikkailmoitus: Etsimme sosiaalipolitiikan asiantuntijan sijaista!

Työpaikkailmoitus 20.8.

 

Etsimme 

SOSIAALIPOLITIIKAN ASIANTUNTIJAN

työvapaan sijaista kokoaikaiseen ja määräaikaiseen työsuhteeseen syyskuusta 2021 heinäkuuhun 2022.

SYL on ainutlaatuinen työpaikka, jossa voit laajentaa omaa asiantuntijuuttasi, vahvistaa verkostojasi ja kehittyä rohkeaksi vaikuttajaksi. Sosiaalipolitiikan asiantuntijan tehtävä on vaativa, mikä tarkoittaa vastuuta oman työn suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tarvetta hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. 

Etsimme tehtävään henkilöä, jolla on näkemyksellisyyttä opiskelijoiden paremman huomisen edistämisestä, jolle vaikuttamistyö on tuttua ja joka omaa jo jonkin verran verkostoja politiikassa. 

Työnkuvan ytimessä ovat opiskelijoiden hyvinvointiin, tällä hetkellä erityisesti mielenterveyteen, ja opiskeluterveydenhuoltoon sekä yhdenvertaisuuskysymyksiin vaikuttaminen. Tämän lisäksi asiantuntijalta odotetaan valmiutta ottaa haltuun ydinalueen ulkopuolisia vastuita henkilön oman kiinnostuksen ja SYL:n kulloisenkin tarpeen pohjalta.  Koska kyseessä on määräaikainen sijaisuus, katsomme eduksi opiskelijaliikkeen ja keskeisten substanssikysymyksien tuntemisen sekä kokemuksen vaikuttamisesta ja politiikasta.  Asiantuntijuuden kannalta keskeistä on myös uteliaisuus ja kyky oppia lisää asiantuntijuuden kannalta keskeisistä teemoista. 

Tehtävään kuuluu poliittisten tavoitteiden valmistelua, vaikuttamisen suunnittelua ja toteuttamista, sidosryhmien ja päättäjien tapaamisia, erilaisiin työryhmiin osallistumista, lausuntojen ja taustapaperien valmistelua, hallituslaisten tukemista vaikuttamistyössä, YTHS:n parissa työskentelyä sekä omasta työstä viestimistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja ylioppilaskuntiin. Asiantuntijan rooli vaatii joustavaa, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, erinomaisia yhteistyötaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sillä osa työpareista vaihtuu vuosittain. Tehtävässä onnistuminen edellyttää hyviä itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taitoja sekä intoa viestiä työstäsi. Edellytämme hyvää suomen kielen taitoa ja kykyä viestiä sujuvasti myös englanniksi. Ruotsin kielen taidon katsomme eduksi. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja. 

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi kissavideo-suosikkisi tai huonoimmat vitsisi.

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kestävästä kehityksestä.

 

Haluamme tarjota sinulle

 • tukea ammattilaisena kasvamisessa
 • monipuolista kokemusta 
 • mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
 • rennon, mutta tarmokkaan työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria
 • palkkaluokan SYL 4 ( 2 596,43 €/kk) mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen. SYL:ssä TES:n mukainen kokoaikainen työaika on 32,5 tuntia viikossa. 
 • erittäin hyvät työsuhteen edut.

 

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään torstaina 2.9.2021 klo 17.00

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Varsinainen hakemusteksti, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit erinomainen valinta tähän tehtävään. Toivomme, että erityisesti kuvaat hakemuksessasi sitä, millainen vaikuttaja olet.
 • Ansioluettelo.

Haastattelut järjestetään Helsingissä tai etänä tiistaina 7.9. ja keskiviikkona 8.9. Työ alkaa perehdytyksellä syyskuun aikana. Sijaisuus päättyy heinäkuussa.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. 

 

Lisätietoja

 

Sonja Raitamäki
pääsihteeri
0407411251
sonja.raitamaki@syl.fi

Touko Niinimäki
sosiaalipolitiikan asiantuntija
040 667 4191
touko.niinimaki@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.