Uusi kehitysyhteistyöneuvottelukunta on valittu – puheenjohtajaksi LYY:n Iikka Sorvali

Jäsenet SYL:n kehitysyhteistyöasiainneuvottelukuntaan kaudelle 20222023 on valittu. Kehitysyhteistyöneuvottelukunta eli KENKKU koostuu eri ylioppilaskuntien nimittämistä opiskelijaedustajista. Se vastaa SYL:n kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnoinnista yhdessä hallituksen kehitysyhteistyöstä vastaavan ja kehityspolitiikan asiantuntijan kanssa sekä osallistuu vaikuttamistyöhön ja varainhankintaan.

Toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Iikka Sorvali (LYY).

– Minulle on suuri kunnia toimia ensimmäisenä puheenjohtajana ja odotan jo innolla, että pääsemme aloittamaan hommat syksyllä. Kehitysyhteistyö on tärkeä osa SYL:n toimintaa ja KENKKU tarjoaakin mahtavan alustan oppia kehitysyhteistyöstä ja samalla myös vähän parantaa maailmaa. Itse olen saanut paljon hyvää oppia toiminnassa ja haluan mahdollistaa myös tuleville kenkkulaisille yhtä hyvän tekemisen meiningin, Sorvali sanoo.

Lisäksi toimikuntaan valittiin seuraavat jäsenet:

Hatim Snidate (TREY, jatkava)
Saara Pirhonen (TREY, jatkava)
Inka Mantere (JYY, jatkava)
Laura Del Castillo Munera (JYY, jatkava)
Anni Vakkuri (OYY)
Lotta Ellonen (OYY)
Juho Hämäläinen (LTKY)
Laura Kärppä (HYY)
Aku Suoknuuti (HYY)
Eero Viljanen (LYY).

Toimikunnan tehtäviin kuuluu muun muassa uusien hankkeiden suunnittelu, vuosiraporttien työstäminen, kestävästä kehityksestä viestiminen sekä taustaselvitysten laatiminen vaikuttamistyötä varten. Lisäksi tomikunnan jäsenet osallistuvat myös hankkeista tiedottamiseen.

Lisätietoja

Suvituuli Lundmark
Hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka (terveydenhuolto, hyvinvointi, yhdenvertaisuus), kehityspolitiikka ja ilmasto
suvituuli.lundmark@syl.fi

Sinituuli Suominen
Kehityspolitiikan asiantuntija
sinituuli.suominen@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.