Ville Jäppinen Students at Risk -yhdistyksen toiminnanjohtajaksi

Students at Riskin hallitus on valinnut Ville Jäppisen yhdistyksen toiminnanjohtajaksi. Jäppinen aloitti tehtävässään tänään 17.4.2023.

”On todella hienoa, että apurahajärjestelmä alkaa konkretisoitumaan! Tämä on tärkeä ja tarpeellinen projekti, sillä ihmisoikeuspuolustajia auttamalla voimme edistää demokratian toteutumista maailmassa. Olen myös hyvin innoissani päästessäni jatkamaan työtä, jota olin käynnistämässä ollessani SYLin hallituksessa”, Jäppinen sanoo.

Jäppinen on aiemmin toiminut Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäsenenä vuonna 2021. Tällöin hänen vastuualueitaan olivat koulutuspolitiikka, kuntavaalit ja kansainväliset järjestösuhteet, kuten European Students’ Union (ESU). Jäppinen opiskelee Tampereen yliopistossa viestintää ja työskentelee Tampereen yliopistolla osa-aikaisena tutkimusassistenttina.

”Olen todella iloinen, että Ville tulee meille käynnistämään Student at Riskin toimintaa. Odotan innolla, että yhdistys saadaan käyntiin ja pääsemme auttamaan opiskelijoita opintojen jatkamisessa kriisialueelta paetessa”, Student at Risk Finlandin puheenjohtaja ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin varapuheenjohtaja Diana Muraskina sanoo.

Students at Risk Finland ry on Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus jatkaa opintoja suomalaisessa korkeakoulussa sellaisille ihmisoikeuspuolustajina toimiville opiskelijoille, joilta evätään oikeus kouluttautumiseen tai muu ihmisoikeus oman yhteiskunnallisen toimintansa vuoksi omassa kotimaassaan. Yhdistyksen päämääränä on edistää akateemista vapautta kansainvälisessä opiskelijaliikkeessä ja tukea Suomen ihmisoikeuspolitiikan prioriteetteja.

Lisätiedot:

Diana Muraskina, Student at Risk Finlandin puheenjohtaja
puh. 044 300 3171
diana.muraskina@samok.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.