Ylioppilasliike julkaisi vaaliohjelman eduskuntavaaleihin 2019: “Tarvitsemme politiikkaa, joka luo nuorille toivoa!”

Suomen ylioppilaskuntien liitto on julkaissut ylioppilaskuntien kanssa Nuorten aika -vaaliohjelmansa eduskuntavaaleihin 2019.

Ylioppilasliike haluaa kiinnittää tulevien vaalien alla laajaa huomiota siihen, miten poliittiset päätökset vaikuttavat nuoriin ja tuleviin sukupolviin, ja millaisia sukupolvipoliittisia päätöksiä nyt kipeästi kaivattaisiin.

Nuorten aika -ohjelma nostaa esiin ennen kaikkea nuorten epävarmuuden tulevaisuudesta: Tällä hetkellä nuoria huolettavat epävarma työelämä, vanhempia sukupolvia heikompi palkkakehitys, väestön koulutustason nousun pysähtyminen, hyvinvointivaltion palveluiden ja sen rahoituspohjan heikkeneminen, eriarvoisuuden lisääntyminen ja voimattomuuden tunne globaalien haasteiden edessä.

Näihin haasteisiin ylioppilasliike peräänkuuluttaa ratkaisuja vaaliohjelmassaan.

Ylioppilasliikkeelle sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden teemat näkyvät erityisesti opiskelijoiden kautta. Laadukas ja saavutettava koulutus, opiskelukykyä ylläpitävät palvelut ja sosiaaliturva, kansainvälisyys ja kestävän kehityksen tavoitteet ovat avaintekijöitä, joilla ylioppilasliike toivoo Suomen ja tulevien sukupolvien menestymisen taattavan myös tulevaisuudessa.

Ylioppilasliike muistuttaa vaaliohjelmassaan kestävän ja nuorille oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentamisen tärkeydestä. Sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus onkin tänä syksynä ja tulevana keväänä läpileikkaava teema ylioppilasliikkeen vaikuttamistavoitteissa ja viestinnässä.

SYL ja Suomen ylioppilaat toivovat, että seuraavissa vaaleissa sukupolvipolitiikka nostetaan keskiöön ja että nuorten kokemaa huolta ei unohdeta.

 

Lisätietoja:

SYL:n puheenjohtaja Miika Tiainen, puh. 044 906 5007

SYL:n pääsihteeri Eero Manninen, puh. 045 631 7145

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.