Opiskelijat jonottivat maanlaajuisesti äänestysuurnille #koulutustaprkl-tempauksessa

Tiedote 3.4.

julkaisuvapaa heti

Maanlaajuinen korkeakouluopiskelijoiden tempaus Opiskelijat näkyville järjestettiin ennakkoäänestyspäivänä 3.4. klo 11. Tapahtuman järjestivät Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry, ylioppilaskunnat ja opiskelijakunnat.

Tempauksessa opiskelijat muodostivat jonoja äänestyspisteille. Jonot mitattiin klo 12, jonka jälkeen opiskelijat siirtyivät yhdessä äänestämään.

Tapahtuma järjestettiin samaan aikaan Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Porissa, Raumalla, Joensuussa, Tampereella, Oulussa ja Espoossa. Yhteenlaskettu opiskelijajonon pituus näissä kaupungeissa oli 400 metriä. Pisimmät mitatut jonot olivat Jyväskylässä (150 metriä), Helsingissä (61,5 metriä) ja Turussa (58 metriä).

Tempaus järjestetään myöhemmin samana päivänä myös Joensuussa ja Vaasassa, sekä 5.4. ja ensi viikolla Tampereella.

“Tosi hienoa, että opiskelijat lähtivät sankoin joukoin äänestämään. Me opiskelijat olemme viime vaalikausina saaneet paljon lupauksia ja nyt on vihdoin ratkaisujen aika”, tiivistää SYL:n puheenjohtaja Sanni Lehtinen.

“Tempauksella haluttiin osoittaa, että opiskelijat haluavat äänestää. On tärkeää, että nuoret antavat äänensä näissä vaaleissa. Tahdomme, että koulutukseen ja opiskelijoihin panostetaan seuraavalla hallituskaudella”, jatkaa SAMOKin puheenjohtaja Iiris Hynönen.

Tempaus on osa korkeakouluopiskelijoiden #koulutustaprkl-vaalikampanjaa. Kampanjan alla toimii myös aihetunniste #SUNratkaisu, jonka kautta kerätään ehdokkaiden, opiskelijoiden ja asiantuntijoiden ratkaisuja vaaliteemoihin liittyen.

Viime vuosina hallitus on leikannut opiskelijoilta ja koulutuksesta tuntuvasti. Nyt opiskelijat haluavatkin kiinnittää huomiota siihen, että koulutusleikkausten aika on ohi ja että tässä hetkessä tarvitaan konkreettisia ratkaisuja korkeakoulutuksen laadun parantamiseksi, opiskelijan toimeentulon ja hyvinvoinnin lisäämiseksi sekä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Lisätietoja:

SYL:n viestintäasiantuntija Liisa Kontunen

puh. 041 515 2228

liisa.kontunen@syl.fi

SYL:n puheenjohtaja Sanni Lehtinen

puh. 044 906 5007

sanni.lehtinen@syl.fi

SAMOKin puheenjohtaja Iiris Hynönen

puh. 050 389 1000

iiris.hynonen@samok.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.