FSF:s förbundsmöte valde Tapio Hautamäki till ordförande 2020

foto: Saku Metsärinne

Pressmeddelande 15.11.2019

Till ordförande för Finlands studentkårers förbund FSF rf:s styrelse för 2020 valdes 26-åriga Tapio Hautamäki från Aalto-universitetets studentkår.

Den nyvalda ordföranden ser FSF:s värde som en kraft som bygger upp hela samhället: ”Det är en stor heder att få leda studentrörelsen nästa år. FSF har den viktiga uppgiften att fungera som hela den unga generationens röst i samhället. Vi har en utmärkt möjlighet under nästa år att föra samman rörelsen och förtydliga vår vision om studerandens bättre morgondag i början av ett nytt årtionde.”

Alla de 130 000 finländska universitetsstuderandenas gemensamma representant, Finlands studentkårers förbund, håller sitt två dagar långa förbundsmöte på FellmanniCampus i Lahtis fre–lör den 15–16 november. Förutom att välja styrelse besluter förbundsmötet också om nästa års verksamhetsplan och FSF:s ekonomi. 

 

I de sociala medierna (facebook.com/SYL.FIN och twitter.com/SYL_FIN) diskuteras FSF:s förbundsmöte under hashtaggarna #SYLliittari och #studentsoffinland.

 

Mer information:

generalsekreterare Sonja Raitamäki, tfn 040 741 1251 

FSF:s ordförande 2020 Tapio Hautamäki, tfn 0400 586 283

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.